Today.ua

Консервовані помідори без солі, цукру та оцту - від свіжих не відрізнити

Заготовити помідори на зиму можна не лише традиційним способом консервації з використанням солі, цукру та оцту. Досвідчені господині поділилися рецептом, який дозволить законсервувати овочі на зиму, щоб вони смакували як свіжі.

Консервовані помідори без солі, цукру та оцту – рецепт

Це дуже простий та швидкий спосіб консервації, а результат перевищить усі очікування. Кількість помідорів та води в рецепті розрахована на те, щоб вийшло 5 півлітрових банок.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Помідори добре миємо і даємо їм підсохнути. Розрізаємо на часточки.
  2. Банки добре вимиваємо з содою і висушуємо на сонці.
  3. Нарізані помідори розкладаємо банками, заливаємо окропом і даємо настоятися 15 хвилин.
  4. Після цього закочуємо банки кришками. Їх не потрібно перевертати або укутувати покривалом – просто чекаємо, доки банки охолонуть. І лише потім прибираємо їх у прохолодне темне місце чи холодильник.

Внаслідок цього помідори на смак будуть як свіжі. Взимку потрібно буде тільки відкрити банку, нарізати цибулі, зелені, посолити, побризкати олією і можна подавати до столу. Пальчики оближеш!

Нагадаємо, фахівці із закупівель Auchan Україна проаналізували сезон консервації і порахували, скільки цього року коштуватиме трилітрова банка солоних огірків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ