Помідори черрі відрізняються від звичайних не тільки розміром, але й ніжним, трохи солодкуватим смаком. Вони недовго залишаються свіжими, але добре підходять для консервації. Відомий кулінар Євген Плопотенко поділився цікавим рецептом томатів із секретним маринадом.
Консервовані помідори черрі – справжня знахідка взимку. Магазинні коштують дорого, а домашні можна приготувати набагато дешевше. Такі томати ідеально підходять для безлічі соусів, перших і других страв, та й просто як закуски.
Вам знадобляться:
- 700 кг великих помідорів;
- 700 г дрібних помідорів (черрі чи коктейльні);
- 1 ч. л. солі;
- 1,5 ч. л. цукру;
- 3 шт. духмяного перцю;
- 2 лаврові листи.
Помідори черрі потрібно добре вимити, видалити зелені хвостики та розкласти по чистих банках. Закип'ятіть воду і налийте її у баночки. Томати повинні пропарюватись протягом 15-20 хвилин.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Великі томати потрібно подрібнити за допомогою блендера чи соковижималки. Щоб це було легше зробити, треба попередньо ошпарити овочі окропом та зробити надрізи.
Томатний сік вилийте у сотейник, додайте сіль, цукор, духмяний перець та лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.
Воду з пропарених помідорів потрібно злити, а потім залити залийте киплячим томатним соком зі спеціями. Закатайте помідори стерилізованими кришками і накрийте банки теплою ковдрою.
Помідори чері краще зберігати у прохолодному місці.
Якщо рецепт консервованих помідорів передбачає стерилізацію, її можна спростити – використовуючи духовку.