Помідори черрі відрізняються від звичайних не тільки розміром, але й ніжним, трохи солодкуватим смаком. Вони недовго залишаються свіжими, але добре підходять для консервації. Відомий кулінар Євген Плопотенко поділився цікавим рецептом томатів із секретним маринадом.
Консервовані помідори черрі – справжня знахідка взимку. Магазинні коштують дорого, а домашні можна приготувати набагато дешевше. Такі томати ідеально підходять для безлічі соусів, перших і других страв, та й просто як закуски.
Вам знадобляться:
- 700 кг великих помідорів;
- 700 г дрібних помідорів (черрі чи коктейльні);
- 1 ч. л. солі;
- 1,5 ч. л. цукру;
- 3 шт. духмяного перцю;
- 2 лаврові листи.
Помідори черрі потрібно добре вимити, видалити зелені хвостики та розкласти по чистих банках. Закип'ятіть воду і налийте її у баночки. Томати повинні пропарюватись протягом 15-20 хвилин.
Великі томати потрібно подрібнити за допомогою блендера чи соковижималки. Щоб це було легше зробити, треба попередньо ошпарити овочі окропом та зробити надрізи.
Томатний сік вилийте у сотейник, додайте сіль, цукор, духмяний перець та лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.
Помідори чері краще зберігати у прохолодному місці.
Якщо рецепт консервованих помідорів передбачає стерилізацію, її можна спростити – використовуючи духовку.