Today.ua

Консервовані помідори черрі: рецепт із секретним маринадом від Євгена Клопотенко

Помідори черрі відрізняються від звичайних не тільки розміром, але й ніжним, трохи солодкуватим смаком. Вони недовго залишаються свіжими, але добре підходять для консервації. Відомий кулінар Євген Плопотенко поділився цікавим рецептом томатів із секретним маринадом.

Консервовані помідори черрі – справжня знахідка взимку. Магазинні коштують дорого, а домашні можна приготувати набагато дешевше. Такі томати ідеально підходять для безлічі соусів, перших і других страв, та й просто як закуски.

Вам знадобляться:

Помідори черрі потрібно добре вимити, видалити зелені хвостики та розкласти по чистих банках. Закип'ятіть воду і налийте її у баночки. Томати повинні пропарюватись протягом 15-20 хвилин.

Великі томати потрібно подрібнити за допомогою блендера чи соковижималки. Щоб це було легше зробити, треба попередньо ошпарити овочі окропом та зробити надрізи.

Томатний сік вилийте у сотейник, додайте сіль, цукор, духмяний перець та лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.

Воду з пропарених помідорів потрібно злити, а потім залити залийте киплячим томатним соком зі спеціями. Закатайте помідори стерилізованими кришками і накрийте банки теплою ковдрою.

Помідори чері краще зберігати у прохолодному місці.

Якщо рецепт консервованих помідорів передбачає стерилізацію, її можна спростити – використовуючи духовку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ