Додавання всього одного інгредієнта може значно змінити смак консервації. Пропонуємо вам спробувати приготувати мариновані помідори, додавши, крім класичних інгредієнтів, ароматний базилік.
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
Консервовані помідори з базиліком – рецепт
Складові:
- 2 кг помідорів
- 1,5 л води
- 1, 5 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту 9%
- Лист смородини
- 2 листи вишні
- кріп
- Петрушка
- Фіолетовий базилік
- 2-3 зубчики часнику
- 3 горошини запашного перцю
- 3 горошини чорного перцю
- 2 гвоздики
Спосіб приготування:
- Розкласти по банкам спеції, зелень та помідори.
- Залити окропом, прикрити кришками та залишити на 15-20 хвилин.
- Злити воду з банок у каструлю, додати сіль, цукор, довести до кипіння та проварити 5 хвилин.
- Додати оцет.
- Потім розіллємо маринад по банках, закриємо кришками, перевернемо вгору дном, закутаємо ковдрою і залишимо остигати.
- Коли банки охолонуть, їх можна прибрати у прохолодне темне місце.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати квашену капусту без оцту. Досвідчені кулінари розкрили секрети приготування смачного та хрусткого салату на зиму.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal