Квашена капуста без оцту: секрети приготування смачного та хрумкого салату на зиму

Автор: Леся Ловіцька

Квашена капуста у традиційному рецепті готується без оцту. Щоб салат на зиму був смачним та хрустким, необхідно дотримуватись правильних пропорцій інгредієнтів. Кулінари розкрили секрети приготування соковитої та корисної заготівлі.

Квашена капуста без оцту: секрети приготування смачного та хрумкого салату на зиму  - today.ua

Квашена капуста може вийти занадто м'якою, а розсіл невдалим, через що овочі стануть в'язкими та несмачними.

Вам знадобляться:

  • 6 кг білокачанної капусти (пізніх сортів);
  • 300 г моркви;
  • 20 г солі;
  • лавровий лист;
  • чорний перець.

Додавати цукор не потрібно - він і так міститься в овочах. А ось брусницю, яблука, журавлину та кмин можна додати – за смаком.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Соцопитування: що українці збираються робити, якщо війна затягнеться

Промийте капусту та моркву і нашаткуйте. Ідеально, якщо шматочки капусти вийдуть завтовшки не більше 3-5 мм. Потемнілі та пошкоджені частини потрібно прибрати.

Злегка обімніть капусту, після чого додайте моркву та спеції. Укладайте салат у відро, щільно притискаючи, щоб овочі пустили сік. Заготівлю потрібно закрити зверху великим капустяним листям. Поставте на відро перевернуту керамічну миску, а нагору - трилітрову банку з водою.

Квашена капуста без оцту: секрети приготування смачного та хрумкого салату на зиму Бажано витримати квашену капусту за температури 16-18 градусів. Перші три дні протикайте її вилкою або шпажкою, щоб вийшов вуглекислий газ. Ця маніпуляція дозволить зберегти щільність капусти, і вона залишиться хрумкою.

Процес ферментації займає півтора тижні. Через 12 днів квашену капусту можна забирати в холодильник.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавайте страву з оливковою або соняшниковою олією та цибулею. Вона чудово поєднується з м'ясом та гарнірами. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати квашені огірки – на смак вони будуть як бочкові.