Консервовані помідори з базиліком: як закрити смачну та ароматну закуску на зиму

Автор: Анастасия Березовская

Додавання всього одного інгредієнта може значно змінити смак консервації. Пропонуємо вам спробувати приготувати мариновані помідори, додавши, крім класичних інгредієнтів, ароматний базилік.

Консервовані помідори з базиліком: як закрити смачну та ароматну закуску на зиму - today.ua
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Консервовані помідори з базиліком – рецепт

Складові:

  • 2 кг помідорів
  • 1,5 л води
  • 1, 5 ст. л. солі
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. оцту 9%
  • Лист смородини
  • 2 листи вишні
  • кріп
  • Петрушка
  • Фіолетовий базилік
  • 2-3 зубчики часнику
  • 3 горошини запашного перцю
  • 3 горошини чорного перцю
  • 2 гвоздики

Спосіб приготування:

Консервовані помідори з базиліком: як закрити смачну та ароматну закуску на зиму

  1. Розкласти по банкам спеції, зелень та помідори.
  2. Залити окропом, прикрити кришками та залишити на 15-20 хвилин.
  3. Злити воду з банок у каструлю, додати сіль, цукор, довести до кипіння та проварити 5 хвилин.
  4. Додати оцет.
  5. Потім розіллємо маринад по банках, закриємо кришками, перевернемо вгору дном, закутаємо ковдрою і залишимо остигати.
  6. Коли банки охолонуть, їх можна прибрати у прохолодне темне місце.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати квашену капусту без оцту. Досвідчені кулінари розкрили секрети приготування смачного та хрусткого салату на зиму.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати