Додавання всього одного інгредієнта може значно змінити смак консервації. Пропонуємо вам спробувати приготувати мариновані помідори, додавши, крім класичних інгредієнтів, ароматний базилік.
Консервовані помідори з базиліком – рецепт
Складові:
- 2 кг помідорів
- 1,5 л води
- 1, 5 ст. л. солі
- 3 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту 9%
- Лист смородини
- 2 листи вишні
- кріп
- Петрушка
- Фіолетовий базилік
- 2-3 зубчики часнику
- 3 горошини запашного перцю
- 3 горошини чорного перцю
- 2 гвоздики
Спосіб приготування:
- Розкласти по банкам спеції, зелень та помідори.
- Залити окропом, прикрити кришками та залишити на 15-20 хвилин.
- Злити воду з банок у каструлю, додати сіль, цукор, довести до кипіння та проварити 5 хвилин.
- Додати оцет.
- Потім розіллємо маринад по банках, закриємо кришками, перевернемо вгору дном, закутаємо ковдрою і залишимо остигати.
- Коли банки охолонуть, їх можна прибрати у прохолодне темне місце.
Пропонуємо вам також спробувати приготувати квашену капусту без оцту. Досвідчені кулінари розкрили секрети приготування смачного та хрусткого салату на зиму.