“Королівське“ варення з аґрусу - апетитне частування із секретним інгредієнтом

Автор: Анастасия Березовская

"Королівське" варення з аґрусу або, як його ще називають смарагдове варення, зможе приготувати кожна господиня, яка має правильний рецепт. Досвідчені кулінари розкрили секретний інгредієнт, завдяки якому частування вийде надзвичайно смачним.

“Королівське“ варення з аґрусу - апетитне частування із секретним інгредієнтом - today.ua

Для варення знадобиться недозрілий аґрус. Ягоди вже повинні сформуватися до властивого своєму сорту розміру, але бути пружними та кислими. З перестиглих і солодких ягід не вийде такого смачного частування.

Варення з аґрусу із секретним інгредієнтом – рецепт

Складові:

  • 1,6 кг аґрусу
  • 1,5 кг цукру
  • 2 склянка води
  • 20 свіжого листя вишні

Спосіб приготування:

“Королівське“ варення з аґрусу - апетитне частування із секретним інгредієнтом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Ягоди очищаємо від "хвостиків", кожну надрізаємо та видаляємо насіння, наприклад, за допомогою англійської шпильки.
  2. Промиваємо аґрус і викладаємо у високу емальовану чашку або ківш, додаючи шарами листя вишні. Заливаємо двома склянками води та залишаємо настоюватися на 5-6 годин. Завдяки свіжому листю вишні варення набуде неймовірного аромату і міцності, а також зробить частування особливо зеленим.
  3. Відкидаємо ягоди на друшляк і даємо їм стекти, залишаючи воду.
  4. Настояну воду доводимо до кипіння і додаємо в неї цукор - доводимо до кипіння і готуємо ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
  5. Вимикаємо вогонь і додаємо в сироп ягоди аґрусу та залишаємо настоятися 2-3 години.
  6. Після цього вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню та залишаємо настоятися 5-7 годин. Знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння та готуємо 5-7 хвилин. А потім залишаємо настоятися ще на 5 годин. Третій (фінальний) раз ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо 7 хвилин.
  7. Даємо варенню охолонути і розливаємо сухими стерилізованими банками і щільно закриваємо кришками.

Готово! Смачного!

Популярні зараз

В Україні летять у прірву ціни на заміські будинки: експерти назвали причину

В Офісі президента повідомили, як змусити Росію завершити війну в Україні

В Україні унормують мінімальний та максимальний вік для керування автомобілями

Forbes повідомило про масштабну атаку росіян з використанням гольф-карів під Куп'янськом

Пропонуємо вам приготувати полуничне, абрикосове та ягідне варення без цукру – три рецепти корисного частування для всієї родини.