Котлети по-єврейськи готуються із курячого м'яса. Вам не знадобиться м'ясорубка. Достатньо буде гострого ножа та ентузіазму, щоб побалувати своїх близьких смачною вечерею.
Котлети по-єврейськи з рубленої курятини виходять ніжними, із золотистою скоринкою та соковитою начинкою. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 0,5 кг курячого м'яса (філе чи стегна);
- 2 яйця;
- 3 ст. л. крохмалю;
- 3 з. часнику;
- 200 г майонезу (краще домашнього);
- сіль, перець та приправи за смаком;
- 2 ч. л. сушеного базиліку;
- рослинна олія.
Куряче філе або м'ясо зі стегенець потрібно порізати на дрібні шматочки. Вбийте яйця, натріть цибулю на терці та пропустіть часник через прес. Тепер введіть його у фарш і ретельно перемішайте.
Посоліть та поперчіть м'ясо з добавками. Можна використовувати спеціальну приправу для курки – з куркумою та паприкою.
Додайте майонез і знову перемішайте компоненти. Тільки тепер у котлети по-єврейськи треба додати крохмаль.
Розімніть фарш руками, накрийте ємність харчовою плівкою або целофановим пакетом і відправте до холодильника на годину.
Занурте руки у воду і сформуйте котлети потрібної форми - круглі або овальні. Розігрійте олію в сковорідці.
Посипте котлети по-єврейськи зеленню. Смачного!
Раніше ми повідомляли, як приготувати курячі котлети по-французьки у фарш потрібно додати один "секретний" інгредієнт.