Today.ua

Борщ як у ресторані: 6 секретів приготування ідеальної першої страви

Червоний борщ повинен мати насичений колір та смак. Ця перша страва стала національною гордістю українців. Є 6 секретів, як приготувати його ідеальним – як у дорогому ресторані.

  1. Червоний борщ у традиційному варіанті готується з м'ясом та квасолею, свіжими помідорами та болгарським перцем. Він буде напрочуд ароматним і смачним, якщо використовувати деякі хитрощі досвідчених кухарів.
  2. Бульйон краще зварити із двох видів м'яса. Оптимально – використовувати свинячі реберця разом з курятиною. Це дозволить зробити борщ більш насиченим.
  3. Заливайте м'ясо холодною водою, а не гарячою, як у випадку з тушкуванням. Борщ вийде наваристішим і багатшим на смак.
  4. Не варіть буряки в борщі, інакше вони швидко втратять свій колір, як і сама страва. В результаті замість червоного отримаєте помаранчевий борщ. Обсмажте буряк на олії з томатною пастою, чайною ложкою цукру, ложкою оцту або лимонного соку. Відправте засмажку в борщ за кілька хвилин до готовності.

5. Використовуйте не тільки помідори або сік/пасту, але і томатний сік. Додайте до страви 1-2 склянки концентрованого соку – ви здивуєтеся, як він покращить смак готової страви.

6. Часник також не потрібно додавати до борщу в процесі варіння. Роздавіть кілька зубчиків пресом і відправте у страву за 1-2 хвилини до готовності.

Раніше ми повідомляли, як приготувати борщ по- маріупольськи, без м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ