Кутя на Різдво: два рецепта святкової страви на основі пшениці і рису

Автор: Анастасия Березовская

Кутя - головна різдвяна страва. За традицією готують її на основі пшениці, рису, ячменю або пшона. Ми підготували два основних рецепти на основі двох різних каш, один з яких від переможця 5-го сезону шоу «Майстер-шеф» Євгена Клопотенко.

Кутя на Різдво: два рецепта святкової страви на основі пшениці і рису - today.ua

За традицією, 6 січня на Святвечір господині беруться за приготування куті. Пропонуємо вам два варіанти різдвяної страви, щоб порадувати рідних. Український кулінар Євген Клопотенко пропонує приготувати святкову страву з пшениці з додаванням меду і сухофруктів, а також кореня імбиру і лимонної цедри.

Кутя з пшениці за рецептом Євгена Клопотенко Кутя на Різдво: два рецепта святкової страви на основі пшениці і рису Інгредієнти:

  • Пшениця - 1 стакан
  • Вода - 4 склянки
  • Вершкове масло - 50 грамів
  • Мед - 2-3 столові ложки
  • Мак - 2 столові ложки
  • Волоські горіхи - жменя
  • Курага - 100 грамів
  • Ізюм - жменя
  • Цедра і сік лимона
  • Корінь імбиру - 1 сантиметр

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  1. Стакан пшениці заливаємо 4 склянками води на ніч і даємо настоятися. Вранці зливаємо воду і заливаємо ще 4 склянками води. Ставимо на невеликий вогонь і варимо до готовності плюс-мінус година. Якщо пшениця вже приготувалася, а в каструлі ще залишилася вода, зливаємо її.
  2. У теплу кашу додаємо 50 грамів вершкового масла.
  3. Нарізану дрібними кубиками курагу та ізюм додаємо в кашу. А також мак, натертий на дрібній тертці імбир і перемелені горіхи.
  4. Добре вимитий лимон витираємо насухо. Натираємо цедру на дрібній тертці та додаємо в кутю разом з медом. Вичавлюємо лимон і додаємо в кашу 1-2 столових ложки соку.
  5. Відправляємо готову страву на дві години в холодильник.

Кутя з рису з медом і родзинками Кутя на Різдво: два рецепта святкової страви на основі пшениці і рису Інгредієнти:

  • Довгозерний пропарений рис - 0,5 склянки
  • Вода - 1,5 склянки
  • Білі великі родзинки - 100 грамів
  • Мед - 1-1,5 столової ложки

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Промиваємо рис в проточній воді, щоб вода стала прозорою. Заливаємо водою і ставимо на вогонь.
  2. Промиваємо родзинки й заливаємо їх на 1-2 хвилини окропом. Після цього викладаємо на рушник і даємо підсохнути.
  3. У готовий гарячий рис додаємо мед і перемішуємо. Додаємо родзинки. Накриваємо ємність кришкою і даємо охолонути.
  4. За бажанням можна додати курагу і горіхи.
  5. Подаємо на стіл, прикрасивши родзинками, курагою або горіхами.

Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати на Різдво салат з копченою грудкою.

Головне