Святкове меню на Різдво (7 січня), на відміну від Святвечора (6 січня), може містити м'ясні страви, а також страви з додаванням молочних продуктів та яєць. Щоб не витрачати багато часу на підготовку до свята, можна, наприклад, запекти м'ясо з картоплею і приготувати кілька святкових закусок. Ситний салат з копченою грудкою відмінно впишеться на різдвяному столі, і неодмінно сподобається всім гостям.
Рецепт салату з копченою грудкою на Різдво
Інгредієнти:
- Грудка куряча варено-копчена - 300 г
- Картопля - 3-4 шт.
- Морква велика - 1 шт.
- Лук білий - 0,5 шт.
- Яйце куряче - 3 шт.
- Сир твердий - 100 г
- Майонез - 3-4 ст. л.
- Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Картоплю, моркву і яйця потрібно відварити до готовності. Остудіть і очистіть овочі та яйця, дрібно наріжте цибулю.
Курячу грудинку наріжте на кубики, твердий сир натріть на крупній тертці.
Популярні зараз
Дмитро Кулеба виставив особисті речі на аукціон: екс-міністр збирає кошти на важливу справу
Гарріс зробила заяву про наслідки можливої перемоги Трампа на виборах: “Путін сидітиме у Києві“
У ЗСУ базову підготовку солдатів збільшать до 1,5 місяця
Нові домовленості з МВФ не призведуть до підвищення тарифів на електроенергію, - Мінфін
На блюдо поставте сервірувальне кільце і почніть викладати шарами салат. Першим шаром йде натерта картопля.
Наступний шар салату - нарізана копчена грудинка. Не забувайте промащувати кожен шар майонезом. Курячу грудинку щедро посипте цибулею.
Далі викладіть натерту моркву. Зверху - шар варених яєць. І останній шар - натертий твердий сир. Цей шар майонезом поливати вже не потрібно.
Зніміть кільце, накрийте салат з копченою грудкою харчовою плівкою і дайте страві настоятися мінімум 15 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати пісні голубці з грибами на Святвечір.