Today.ua

Квашена капуста без оцту: секрети приготування смачного та хрумкого салату на зиму

Квашена капуста у традиційному рецепті готується без оцту. Щоб салат на зиму був смачним та хрустким, необхідно дотримуватись правильних пропорцій інгредієнтів. Кулінари розкрили секрети приготування соковитої та корисної заготівлі.

Квашена капуста може вийти занадто м'якою, а розсіл невдалим, через що овочі стануть в'язкими та несмачними.

Вам знадобляться:

Додавати цукор не потрібно - він і так міститься в овочах. А ось брусницю, яблука, журавлину та кмин можна додати – за смаком.

Промийте капусту та моркву і нашаткуйте. Ідеально, якщо шматочки капусти вийдуть завтовшки не більше 3-5 мм. Потемнілі та пошкоджені частини потрібно прибрати.

Злегка обімніть капусту, після чого додайте моркву та спеції. Укладайте салат у відро, щільно притискаючи, щоб овочі пустили сік. Заготівлю потрібно закрити зверху великим капустяним листям. Поставте на відро перевернуту керамічну миску, а нагору - трилітрову банку з водою.

Бажано витримати квашену капусту за температури 16-18 градусів. Перші три дні протикайте її вилкою або шпажкою, щоб вийшов вуглекислий газ. Ця маніпуляція дозволить зберегти щільність капусти, і вона залишиться хрумкою.

Процес ферментації займає півтора тижні. Через 12 днів квашену капусту можна забирати в холодильник.

Подавайте страву з оливковою або соняшниковою олією та цибулею. Вона чудово поєднується з м'ясом та гарнірами. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати квашені огірки – на смак вони будуть як бочкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ