Квашену капусту можна швидко і просто приготувати в трилітровій банці. Для цього не знадобиться якихось особливих кулінарних знань і умінь, але кілька найважливіших секретів все ж є. Після укладання капусти в банки, салат буде готовий до вживання вже через три дні. Так що, його не обов'язково заготовлювати про запас, завжди можна заквасити свіжу капусту.
Квашена капуста в трилітровій банці: рецепт
Інгредієнти:
- 1 качан капусти
- 2 моркви
- 2 л води
- 3 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
Спосіб приготування:
Капусту слід тонко посікти за допомогою спеціальної терки. Окремо на крупній тертці натирається морква. Перемішайте овочі у великій мисці, гарненько помніть їх руками, щоб капуста стала трохи прозорою і пустила сік. Щільно укладіть суміш капусти і моркви в чисту трилітрову банку, залийте холодним розсолом. Для розсолу розчиніть сіль у воді. Залиште на два дні при кімнатній температурі, не забуваючи щодня проколювати салат в банку до дна ножем, щоб випустити повітря.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Злийте розсіл в чашку, розчиніть у ньому цукор і знову вилийте в банку з капустою, накрийте поліетиленовою кришкою і поставте на добу в холодильник.
Смачного!
Нагадаємо, раніше лікарі розповіли, чим корисна квашена капуста і чому її краще готувати самостійно, а не купувати в магазині.