Today.ua

Ліниві вареники із картоплею та сиром: простий рецепт доступної та смачної страви на обід

Ліниві вареники - ідеальна страва, коли хочеться ситного обіду, але немає бажання довго возитися з тістом. Їх можна зробити з різними начинками. Спробуйте приготувати їх із картоплею та сиром.

Вареники дуже калорійні та смачні. Вони стануть прекрасним частуванням, коли немає часу, ні бажання витрачати багато часу на кухні. Тішить і те, що така їжа обходиться досить дешево, що важливо в умовах війни та економічної кризи. Чоловіки точно оцінять смачні ласощі, а діти - зовнішній вигляд цікавих маленьких виробів.

Щоб приготувати ліниві вареники з картоплею та сиром, вам знадобляться такі інгредієнти:

Картоплю потрібно відварити в мундирах, остудити та очистити. Пропустіть її разом із сиром через м'ясорубку. Тепер потрібно додати яйця і добре перемішати тісто до однорідності. Борошно бажано просіяти двічі – тоді вироби вийдуть повітряними.

Додайте борошно до картоплі та сиру, замісіть тісто. Воно має вийти м'яким та еластичним, але не прилипати до рук. Важливо не переборщити із борошном. Якщо додати його занадто багато – тісто вийде забитим, а вареники твердими та невдалими.

Розділіть готове тісто на кілька частин та сформуйте з кожної ковбаску. Наріжте її на довгасті шматочки.

У каструлю налийте воду та підсоліть її. Відварюйте ліниві вареники в окропі протягом 2-3 хвилин. Вони готові, коли спливуть на поверхню.

Дістаньте їх шумівкою і покладіть на тарілку. Подавайте вироби із вершковим маслом, цибульною засмажкою або сметаною. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати ліниві вареники за рецептом відомого кулінара та шоумена Євгена Клопотенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ