Якщо хочеться чогось швидкого, простого, смачного та ситного на вечерю – то салат з макаронами, овочами та тунцем – найкращий вибір. На його приготування піде від сили 15 хвилин, а домочадці подякують за незвичайну страву.
Салат з макаронів з тунцем та овочами – рецепт
Салати з макаронів дуже популярні в Італії, де їх подають з овочами, заправляючи оливковою олією, бальзамічним оцтом з медом.
Для нашого рецепту найкраще вибирати тунець у власному соку – так він корисніший. Що стосується макаронів, то найкориснішими вважаються з твердих сортів пшениці. Поки варяться макарони, ми встигнемо підготувати решту інгредієнтів.
Складові:
- Макарони
- Тунець у власному соку
- Огірок
- Помідори чері
- Болгарський перець
- Горох
- Зелена цибуля
- Оливкова олія
- Бальзамічний оцет
- Мед
- Сіль
- Мелений перець
Спосіб приготування:
- Відварюємо макарони відповідно до інструкції. Інші інгредієнти беремо в залежності від кількості макаронів.
- З консервів зливаємо сік, рибу перекладаємо в ємність, в якій подаватиме салат.
- Туди ж відправляємо нарізаний огірок, болгарський перець, помідори, горох та зелену цибулю.
- Для заправки: змішуємо оцет, олію, мед на смак і додаємо сіль та перець.
- З готових макаронів зливаємо воду, проціджуємо, і даємо охолонути. А потім відправляємо до овочів.
- Заправляємо макарони з овочами нашою заправкою, добре перемішуємо і подаємо до столу.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати кабачковий торт - рецепт смачної літньої страви із сезонних овочів.