Today.ua

Мікрохвильовка на холодильнику: чи можна розташувати пристрої поруч

Багато людей переконані, що мікрохвильова піч не може розташовуватися на холодильнику, тому що один пристрій гріє їжу, а інший - охолоджує. У експертів з техніки є думка з цього приводу.

Виявляється, мікрохвильова піч і холодильник цілком можуть бути сусідами. В інструкціях з експлуатації немає інформації щодо заборони такого розташування. При цьому НВЧ-піч точно не повинна бути поруч із гарячими поверхнями – наприклад, біля плити.

Якщо кухня малогабаритна, мікрохвильова піч спокійно може перебувати на холодильнику, але потрібно дотриматися правил установки. Піч потрібно поставити на міцну рівну поверхню. Між двома девайсами слід забезпечити простір для вентиляції.

У випадку, коли вентиляційні отвори розташовані на задній стінці мікрохвильової печі, щілина повинна становити 10 см, якщо зверху – 20-30 см, а збоку – 5-10 см.

Переконайтеся, що габарити обох приладів відповідають один одному - мікрохвильова піч не повинна перевищувати розміри холодильника. Між пристроями не повинно бути легкозаймистих речей.

Також важливо, щоб холодильник не вібрував. Можна встановити під ніжки холодильника спеціальні антивібраційні підставки.

Деякі користувачі смартфонів іноді відправляють улюблений телефон у холодильник. Дізнатися, навіщо вони це роблять, можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ