Замість того, щоб купувати закуски та чіпси, в яких містяться "єшки", консерванти та інші шкідливі речовини, снеки краще приготувати вдома. Пропонуємо вам скуштувати смаколики з моркви всього з двох інгредієнтів.
Враховуючи, скільки в рецепті цукру, такий продукт не може бути на сто відсотків корисним. Але, в той час, як виробники додають різні порошки та консерванти, щоб продовжити життя продукту, зробити його смак насиченішим, тим самим викликавши залежність, домашні снеки все ж таки корисніші.
Морквяні снеки – рецепт
Складові:
- 1 кг моркви
- Вода
- 1,5 склянки цукру
Спосіб приготування:
- Моркву очищаємо та добре вимиваємо. Нарізаємо на невеликі кружечки або довгі смужки як подобається.
- Додаємо в каструлю та заливаємо водою, доводимо до кипіння, зливаємо воду. Наливаємо воду ще раз, доводимо до кипіння та зливаємо.
- До моркви додаємо цукор і ставимо на плиту на 20-25 хвилин на маленький вогонь, постійно помішуючи овочі, щоб вони не пригоріли.
- Перекидаємо моркву на друшляк і даємо стекти зайвому сиропу.
- Тепер снеки потрібно підсушити. Викладаємо їх на лист, застелений пергаментом, і відправляємо в розігріту до 45 градусів духовку на 40-45 хвилин. Включаємо функцію обдування або відкриваємо дверцята духовки.
- Після цього теплу моркву можна ще обваляти в цукрі, і перекладаємо в ємність для зберігання, що щільно закривається.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, чому не потрібно викидати "ніжки" від зелені – 5 оригінальних способів використовувати стебла у кулінарії.