Старий Новий рік українці будуть відзначати у четвер, 14 січня. Господині готуються до цієї події заздалегідь, ретельно продумують меню і починають запасатися продуктами. Особливої уваги заслуговує холодець - улюблене новорічне блюдо, на приготування якого знадобитися трохи більше часу, ніж на салати та гаряче.
Наші предки вірили - чим більше страв на святковому столі в цей день, тим щедрішим буде новий рік. Звичайно ж, головним частуванням на застіллі в Старий Новий рік є холодець. Пропонуємо вам приготувати студень з декількох видів м'яса.
Холодець - рецепт
Інгредієнти:
- яловича гомілка
- 500 грамів курячого м'яса
- 500 грамів свинини
- 500 грамів яловичини
- 3-4 гілочки кропу і петрушки
- 1 морква
- 1 цибуля
- 2 листи лавра
- 3-4 зубчики часнику
- 5 горошин чорного перцю
- Сіль на смак
Спосіб приготування:
- У великій каструлі заливаємо холодною водою яловичу гомілку, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5 годин, періодично прибираючи пінку. Через 5 годин додаємо решту м'яса і варимо ще 1,5 години.
- Крупно нарізаємо моркву і цибулю і додаємо в бульйон.
- У каструлю опускаємо пов'язаний ниткою пучок зелені, лаврушку і перець - варимо півгодини. Солимо.
- Проціджуємо бульйон. М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки й додаємо пропущений через часникочавку часник.
- Викладаємо м'ясо в формочки й заливаємо бульйоном, щоб він покрив м'ясо на два пальці. Коли холодець охолоне, прибираємо його в холодильник до повного застигання.
Готово. Смачного!
Пропонуємо вам також приготувати традиційний узвар із сухофруктів - корисний і смачний напій для всієї родини.