Today.ua

М'ясний холодець асорті - рецепт улюбленої страви на Старий Новий рік

Старий Новий рік українці будуть відзначати у четвер, 14 січня. Господині готуються до цієї події заздалегідь, ретельно продумують меню і починають запасатися продуктами. Особливої уваги заслуговує холодець - улюблене новорічне блюдо, на приготування якого знадобитися трохи більше часу, ніж на салати та гаряче.

Наші предки вірили - чим більше страв на святковому столі в цей день, тим щедрішим буде новий рік. Звичайно ж, головним частуванням на застіллі в Старий Новий рік є холодець. Пропонуємо вам приготувати студень з декількох видів м'яса.

Холодець - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У великій каструлі заливаємо холодною водою яловичу гомілку, доводимо до кипіння і варимо на слабкому вогні 5 годин, періодично прибираючи пінку. Через 5 годин додаємо решту м'яса і варимо ще 1,5 години.
  2. Крупно нарізаємо моркву і цибулю і додаємо в бульйон.
  3. У каструлю опускаємо пов'язаний ниткою пучок зелені, лаврушку і перець - варимо півгодини. Солимо.
  4. Проціджуємо бульйон. М'ясо нарізаємо на невеликі шматочки й додаємо пропущений через часникочавку часник.
  5. Викладаємо м'ясо в формочки й заливаємо бульйоном, щоб він покрив м'ясо на два пальці. Коли холодець охолоне, прибираємо його в холодильник до повного застигання.

Готово. Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати традиційний узвар із сухофруктів - корисний і смачний напій для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ