Багато дівчат використовують кавову гущу в косметичних цілях – роблять скраби для шкіри голови, обличчя та тіла. Дехто навіть не хоче морочитися і викидає залишки від кави. Але краще пустити їх у справу. Адже кавова гуща допоможе зробити м'ясо соковитим та м'яким. А як саме, розповіли досвідчені шеф-кухарі.
Як за допомогою кавової гущі зробити м'ясо соковитим?
Все виявляється дуже просто – м'ясо потрібно замаринувати у кавовій гущі. І тоді ви позбавитеся проблеми, що м'ясо після смаження, варіння або запікання стає жорстким і прісним.
Щоб зробити маринад у глибокій мисці, потрібно змішати кавову гущу, трохи оцту, розчавленого часнику, солі та меленого чорного перцю. Все додаємо на око в залежності від того, скільки взяли м'яса.
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як смачно приготувати гречку - ситний суп із фрикадельками із сюрпризом.