Today.ua

М'ясо виходить сухим при готуванні: як за допомогою кавової гущі зробити страву соковитою

Багато дівчат використовують кавову гущу в косметичних цілях – роблять скраби для шкіри голови, обличчя та тіла. Дехто навіть не хоче морочитися і викидає залишки від кави. Але краще пустити їх у справу. Адже кавова гуща допоможе зробити м'ясо соковитим та м'яким. А як саме, розповіли досвідчені шеф-кухарі.

Як за допомогою кавової гущі зробити м'ясо соковитим?

Все виявляється дуже просто – м'ясо потрібно замаринувати у кавовій гущі. І тоді ви позбавитеся проблеми, що м'ясо після смаження, варіння або запікання стає жорстким і прісним.

Щоб зробити маринад у глибокій мисці, потрібно змішати кавову гущу, трохи оцту, розчавленого часнику, солі та меленого чорного перцю. Все додаємо на око в залежності від того, скільки взяли м'яса. Щоб маринад став трохи рідшим, до нього потрібно додати трохи мінеральної води – на око. У мисці опускаємо вимите у проточній воді та просушене паперовими рушниками м'ясо. Залишаємо на пару годин. Після цього маринаду ви здивуєтеся соковитості, ніжності та м'якості страви.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як смачно приготувати гречку - ситний суп із фрикадельками із сюрпризом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ