Today.ua

М'ясо стає жорстким при смаженні: чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему

Навіть у досвідченої господині не завжди виходить приготувати ніжне м'ясо, яке б тануло у роті. Під час смаження навіть курка стає жорсткою як гума. Щоб цього уникнути під час готування, можна додати один із чотирьох секретних інгредієнтів. А яких саме ми розповіли нижче.

Чотири секретні інгредієнти, які можна додати при смаженні м'яса

Для смаження м'яса у фритюрі можна використовувати крохмаль, який не тільки зробить м'ясо м'якішим, але й забезпечить страву апетитною хрусткою скоринкою. Для цього в склянці охолодженої води розведіть пару ложок кукурудзяного або картопляного крохмалю, добре перемішайте. Перед смаженням м'ясо потрібно полити крохмальною водою і залишити на пів години. А після цього можна приступати до приготування. Нерідко в рецептах маринаду м'яса можна побачити мінеральну воду – і це неспроста. Річ у тому, що завдяки газировці м'ясо стає більш апетитним і м'яким. Звичайно ж, йдеться про звичайну газовану столову воду, а не лікувальну, яка має виражений солоний смак – інакше можна зіпсувати смак страви. Деякі шеф-кухарі використовують для пом'якшення та карамелізації солодку колу, яка, до речі, на м'ясі ніяк не відбивається.

Деякі господині для маринаду м'яса використовують оцет, проте цей продукт тільки зробить м'ясо жорстким. Замість нього потрібно взяти іншу кислинку – цитрусовий сік: змішайте лимонний сік і трохи апельсинового, розведіть у воді та використовуйте як маринад. М'ясо, мариноване у цитрусовому соку, чудово підходить і для шашлику, і для гриля, і для смаження на сковороді. Найкращим продуктом для швидкого маринування є соєвий соус, який дуже швидко просочує м'ясо, роблячи його дуже ніжним. Достатньо всього пів години і продукт готовий до приготування.

Нагадаємо, дієтологи відповіли на запитання, чи можна розігрівати рис повторно. Можна! Якщо дотримуватись трьох важливих правил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ