Рис розігрівати повторно можна, якщо дотримуватись трьох важливих правил

Автор: Анастасия Березовская

Чи можна розігрівати рис повторно, чи ні? Це таке ж вічне питання, як бути чи не бути? Хтось категорично заявляє, що крупу потрібно варити лише на один раз, а інші припускають, що трохи на завтра залишити можна. Що ж, з'ясувалося, що розігрівати рис повторно можна, але тільки дотримуючись трьох простих, але важливих правил.

Рис розігрівати повторно можна, якщо дотримуватись трьох важливих правил - today.ua

Вживання розігрітого повторно рису дійсно може спричинити харчове отруєння. Але проблема пов'язана не з самим процесом повторного розігріву, а з тим як рис зберігався до цього.

Рис є найскладнішою крупою через те, що в ньому можуть бути пори воскової бацили (Bacillus cereus), через яку може статися харчове отруєння. Але не такі страшні самі бацили, як те, на що вони перетворюються. Про це розповідає Роксолана Гарасімова у своєму обліковому записі в Інстаграм.

Рис розігрівати повторно можна, якщо дотримуватись трьох важливих правил Якщо після приготування рис залишити стояти при кімнатній температурі надто довго, спори можуть перерости в бактерії, а бактерії почнуть розмножуватися та виробляти токсини. Чим довше рис залишається при кімнатній температурі, тим більше шансів отримати отруєння при повторному нагріванні та вживанні.

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

Стали відомі надбавки до пенсії, які виплачуватимуть українцям з 1 травня

В Україні запроваджено обмеження прав і свобод громадян – тимчасово, доки не закінчиться війна

Три важливі правила зберігання вареного рису

Рис розігрівати повторно можна, якщо дотримуватись трьох важливих правил І так, щоб уникнути отруєння при повторному розігріванні рису, потрібно:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. якнайшвидше охолодити рис, щоб він провів при кімнатній температурі не більше як годину;
  2. зберігати рис у холодильнику не довше доби до повторного розігріву;
  3. розігріваючи рис повторно, важливо, щоб він був гарячим увесь.

В ідеалі рис краще варити на один раз – з'їли та забули.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, які 3 секретні "трюки" з рисом зроблять кашу розсипчастою.