Українці дуже люблять картоплю, і зазвичай подають її просто варену з олією та кропом. Але якщо вам хочеться чогось новенького, пропонуємо вам приготувати молоду картоплю в пікантному вершковому соусі з часником. Це простий і швидкий рецепт, який не займе багато часу і не потребує кулінарних навичок.
Молода картопля з часником та вершками – рецепт
Складові:
- Картопля
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. л. вершків
- Сіль
- Італійські трави або будь-які інші улюблені спеції
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Добре моєму молоду картоплю. Можна протерти її чистою губкою, щоб зняти зайвий бруд і тонкий шар шкірки, або ж почистити ножем. Якщо картопля великого розміру, розріжте її на чотири частини, а якщо дрібна, то залиште як є або розріжте навпіл.
- Ставимо картоплю з водою на вогонь і варимо до готовності. Важливо, щоб картопля була трохи недовареною, зовсім трішки, не розвалювалася, а тримала форму.
- Зливаємо воду і даємо картоплі трохи обсохнути.
- На розпечену сковороду наливаємо олію, додаємо картоплю, обсмажуємо з кожного боку до апетитної скоринки, солимо, перчимо і додаємо приправи.
- Готуємо 3-5 хвилин і додаємо вершки та дрібно нарізаний часник. Перемішуємо та готуємо на середньому вогні пару хвилин.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як смачно приготувати гречку - ситний суп з фрикадельками із сюрпризом.