Today.ua

Не смажте котлети на сковороді: секрети приготування улюбленої м'ясної страви з апетитною скоринкою в духовці

Гастроентерологи та дієтологи вже багато років рекомендують відмовитися від смаженої їжі. А все тому, що така їжа негативно впливає на роботу ШКТ, призводить до підвищення рівня холестерину та багатьох інших серйозних захворювань. Досвідчені кулінари розповіли, як запекти котлети у духовці, щоб вони вийшли не гіршими, ніж на сковороді.

Як правильно запікати котлети у духовці?

Котлети зі свинини, яловичини та курки готують у духовці за температури 170-180 градусів. Котлети із риби – в діапазоні від 160 до 190 градусів.

Перед тим як відправляти страву в духовку, її потрібно розігріти до 200 градусів, після цього ставимо в духовку деко з котлетами, і включаємо необхідну температуру.

М'ясні котлети зазвичай готуються 20-30 хвилин у духовці, з птиці – 25-35 хвилин, а рибні – 30-45 хвилин.

Котлети у духовці – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Хліб порізати на шматочки і замочити у воді на 10 хвилин.
  2. Фарш перемішати
  3. Цибулю дрібно нарізати і додати фарш.
  4. Віджати зайву воду із хліба і додати його у фарш.
  5. Посолити, поперчити, додати улюблені спеції та ретельно все перемішати.
  6. Формуємо котлетки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо в змащену олією форму або на деко.
  7. Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо всередину деко або форму з котлетами і зменшуємо температуру до 180 градусів. Готуємо 20-30 хвилин до готовності.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати в каструлю під час варіння, щоб картопля не потемніла і вийшла солодшою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ