Пельмені багатьом здаються максимально простою стравою, яку складно зіпсувати. Однак якщо готувати їх неправильно, можна отримати злиплі та несмачні вироби. Досвідчені господині поділилися хитрощами, як отримати ідеально смачну страву на обід.
Пельмені вийдуть соковитими та апетитними, якщо при варінні дотримуватись певних правил.
Температура води
Дивно, але факт є жінки, які кладуть пельмені у холодну воду і чекають, поки вона закипить. У результаті, отримують щось незрозуміле із тіста і фаршу. Пам'ятайте, що напівфабрикати потрібно відправляти в окріп – із сіллю та лавровим листом.
Замочування
Мало хто знає, що перед варінням пельмені слід попередньо замочити у воді кімнатної температури. Залишіть їх на пару хвилин, після чого можна відправляти в окріп. Така хитрість допоможе зробити готовий продукт соковитішим, причому пельмені залишаться роздільними і неперетравленими.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Масло
Мучні продукти, як і деякі крупи, мають велику липкість. Ті ж спагетті можуть стати одним великим шматком. Влийте дві столові ложки будь-якої рослинної олії у воду або бульйон, де варяться пельмені. Вони не мають шансів "об'єднатися".
Додаткові склянки води
Введіть у окріп додаткову склянку води. Це потрібно зробити за такою технологією: як тільки вода досягне температури 100 градусів, додайте ще одну склянку води або бульйону. Доведіть знову до кипіння і ще раз додайте воду. Пельмені стануть соковитішими та смачнішими.
Нагадаємо, що пельмені потрібно готувати без одного дефіцитного інгредієнта, який багато хто звик класти у фарш.