Як зіпсувати пельмені: який дефіцитний інгредієнт не можна додавати у тісто

Пельмені готуються за максимально простим рецептом. Однак, щоб вони вдалися, один звичний інгредієнт потрібно виключити з тесту. Інакше можна зіпсувати вироби.

Як зіпсувати пельмені: який дефіцитний інгредієнт не можна додавати у тісто - today.ua

Тісто на пельмені має бути м'яким та еластичним. Кожна господиня має свій рецепт і хитрощі, щоб досягти ідеального результату. Хтось додає сироватку, хтось кефір, бульйон чи олію. Виявляється, у тесті не повинно бути солі, яку багато хто звик додавати.

Досвідчені кулінари зазначають, що саме сіль, яка стала дефіцитним товаром в Україні під час війни, не потрібна у пельменному тесті. Через неї пельмені розварюються – і виходить маса із тіста, води та фрикадельок, що плавають у ній.

Тісто перед формуванням пельменів має відпочити - залиште його в мисці під кришкою на годину. Тоді воно вийде однорідним та податливим. Вам знадобляться:

  • 4 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 1/3 склянки олії;
  • 2/3 склянки теплої води.

Як зіпсувати пельмені: який дефіцитний інгредієнт не можна додавати у тісто З'єднайте інгредієнти та добре вимішайте тісто. Начинку для пельменів краще готувати із різних видів м'яса. Щоб вироби не вийшли прісними, сіль потрібно додати лише у воду, в якій вони варяться.

Нагадаємо, як правильно готувати пельмені – смак улюбленої страви покращить інгредієнт, доданий фарш.