Today.ua

Помідори на зиму без консервації: секретний спосіб ідеальної заморозки із збереженням вітамінів

На перший погляд, це може здатися дуже простим процесом - покласти вимиті овочі в пакет і відправити в морозилку. Але все зовсім не так. Адже тоді помідори злипнуться, покриються крижаною кіркою та втратять усі свої корисні властивості. Досвідчені кулінари розповіли, як правильно зберегти овочі на зиму.

У нашій країні консервація помідорів та інших овочів дуже популярна і вважається найкращим способом зберегти продукти до зими. Але це не так. Існує ще заморозка – до того ж вона ще й корисніша, адже так зберігається майже 100% усіх вітамінів, у продукті немає солі, оцту та інших шкідливих для організму консервантів.

Як правильно заморозити помідори на зиму?

Оптимальним сортом для заморозки є "м'ясисті" помідори з мінімальним вмістом соку та з товстою, щільною шкіркою.

Перед заморожуванням помідори потрібно добре промити і просушити на рушнику. Заморозити томати можна цілком або відразу розрізати їх на половинки, кубики або часточки. Якщо ви хочете заморозити помідори повністю, потрібно зробити надрізи в місці кріплення плодоніжки.

Після цього викладаємо помідори на лист або дошку для нарізання і відправляємо в морозилку на пів години. Так м'якоть схопиться, і заготовка не перетвориться на суцільну заморожену грудку.

Після закінчення часу перекладаємо помідори в пакет або контейнер і відправляємо в морозилку до зими.

Нагадаємо, досвідчені господарки розповіли, як закатати компот без стерилізації банок. Як вимити тару, щоб не "вибухали" кришки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ