Все геніальне просто. Саме так можна сказати про цей рецепт лінивих голубців. Не треба мучитися з листям капусти, відпарювати, розм'якшувати та загортати. Пропонуємо вам спробувати альтернативний рецепт, за яким страва завжди виходить ідеальною.
Ліниві голубці на сковороді – рецепт
Складові:
- 430 г фаршу
- 130 г капусти
- 2 зубчики часнику
- 130 г рису
- 2 цибулини
- 1 невеликий помідор
- 1 морква
- 1/2 болгарського перцю
- 1 яйце
- 2 ч. л. томатної пасти
- Рослинна олія
- Сіль
- Перець
- Улюблені спеції
Спосіб приготування:
- Відварюємо рис до напівготовності.
- Одну цибулину дрібно нарізаємо, подрібнюємо часник.
- Капусту тонко шаткуємо. Як це зробити без ножа чи кухонного комбайна, ми розповідали тут.
- У фарш додаємо цибулю, часник, капусту, яйце, солимо, перчимо і додаємо улюблені спеції. Добре перемішуємо.
- З суміші, що вийшла, формуємо голубці. Необхідну кількість відставляємо, а решту можна заморозити на потім.
- У сковороді на олії пасеруємо дрібно нарізану цибулину, половину болгарського перцю, натерту на великій тертці моркву, нарізані помідори та томатну пасту. Готуємо приблизно 3-4 хвилини.
- Додаємо голубці, заливаємо окропом, щоби вода їх повністю покрила. Солимо і перчимо на смак, накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні до готовності.
- Подаємо зі сметаною та свіжою зеленню.
Готово! Смачного!
Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, чому відбивні виходять сухими. Що потрібно зробити з м'ясом перед приготуванням, щоб вийшла ідеальна страва?