Оладки напевно люблять усі, але не всім вдається приготувати ідеальну пишну страву. Щоб оладки залишалися повітряними навіть після остигання, потрібно дотримуватися кількох перевірених порад досвідчених господинь. Яких саме? Ми зараз розповімо.
Оладки на кефірі, які завжди виходять - рецепт
Кефір та яйця потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури.
Складові:
- 500 мл кефіру (1-2,5% жирності)
- 2 яйця
- 480 г борошна
- 4 ст. л. цукру
- Дрібка солі
- 1 ч. л. харчової соди
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Розбиваємо яйця і змішуємо їх із цукром та сіллю – потрібно просто перемішати, збивати яйця не потрібно.
- На плиті або мікрохвильовій плечі злегка нагріваємо кефір - потрібно нагріти до того моменту, поки продукт не взявся пластівцями, але відокремилася сироватка.
- Постійно помішуючи, доливаємо до яєць теплий кефір.
- Після цього додаємо невеликими порціями, приблизно по 2 столові ложки з гіркою просіяного борошна. Віночком працюємо в один бік, ретельно перемішуючи, щоб не було грудок і вийшло густе однорідне тісто.
- В ідеалі тісто не повинно сковзати з ложки, а повільно сповзати. Якщо борошна недостатньо для потрібної консистенції – додайте ще, а якщо тісто вийшло дуже густим – влийте трохи кефіру.
- Тепер можна додати і соду. Розсипте її зверху і швидко перемішайте.
- Якщо ви хочете додати до оладок родзинки, цукати або фрукти, то робити це потрібно на цьому етапі.
- Залишаємо тісто на 10-15 хвилин і більше його не перемішуємо (!). Тісто набираємо в ложку акуратно з краю, щоб не розбити бульбашки і не "вбити" легкість.
- Добре розігріваємо сковороду з 3 столовими ложками олії. Після цього прибираємо вогонь до середнього.
- Занурюємо ложку в олію, набираємо в неї тісто і формуємо оладки на сковороді. Смажимо з одного боку, поки не з'являться бульбашки, після чого перевертаємо і смажимо до готовності.
- Олію в сковороду підливати при необхідності.
- Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб забрати надлишки жиру.
- Подаємо зі сметаною, медом, улюбленим варенням чи фруктами.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати пишний пористий омлет у духовці лише з двох інгредієнтів, як у дитинстві.