Today.ua

Робочий чи вихідний: чи відпочиватимуть українці на День Незалежності цього року

День Незалежності України – державне свято, яке завжди було вихідним днем. Щорічно він відзначається 24 серпня, який цього року випадає на середу. Стало відомо, чи буде у період воєнного стану цього року свято вихідним днем.

Цього року наша країна відзначає 31-річчя. Але з огляду на те, що в Україні діє пов'язаний із нападом Росії воєнний стан до 25 серпня, цього року День Незалежності України буде звичайним робочим днем – жодних вихідних не передбачено.

Річ у тому, що в період воєнного стану норми КЗпП щодо визначення святкових і робочих днів призупинено.

У серпні 2022 року українці відпочиватимуть 8 днів, які випадають на суботи та неділі. Робочих днів буде 23. Швидше за все, на День Незалежності України 24 серпня не будуть проводитися жодні масштабні заходи, щоб у російських окупантів не було спокуси влаштувати провокацію та запустити чергові ракети по мирних жителях.

Тим часом якісь тематичні свята все ж таки можуть пройти і, можливо, будуть перенесені на вихідні. Цього року День Незалежності набуде нових фарб. У той час, коли хтось намагається вкотре відібрати в українців їхній суверенітет, цілісність та незалежність, це лише посилює наше кохання до Батьківщини, та бажання давати відсіч агресору.

Нагадаємо, ми розповідали, як підготувати та утеплити будинок до зими під час війни: поради експерта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ