Today.ua

Рагу із курки у казані по-грузинськи: дуже просто та неймовірно смачно

Багато українців люблять грузинську кухню, але не потрібно йти до ресторану чи їхати до Грузії. Ароматну та пряну страву може приготувати кожен у своєму домі. Пропонуємо вам порадувати себе та близьких рагу з курки, з тушкованою цибулею, помідорами, травами та прянощами у казані.

Рагу з курки у казані по-грузинськи

Страва називається чахохбілі та готується вона з птиці. Взяти для рецепту можна як філе, так і інші частини курки або будь-якої іншої птиці - ніжки, стегна або крильця.

У казані страву можна приготувати як на плиті, так і на відкритому вогні.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У казані розігріваємо олію і додаємо курку, п'ять хвилин обсмажуємо на сильному вогні, перевертаємо м'ясо і ще 5 хвилин обсмажуємо на сильному вогні.
  2. М'ясо викладаємо із казану.
  3. Можливо, птаха доведеться обсмажувати в казані порційно, розділивши загальну кількість м'яса на дві частини.
  4. У ту ж олію в казані додаємо нарізану півкільцями цибулю - обсмажуємо 10 хвилин на сильному вогні.
  5. Повертаємо м'ясо та додаємо дрібно нарізані помідори без шкірки, перемішуємо, утрамбовуємо, накриваємо кришкою та готуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
  6. Додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, перець, пластівці перцю чилі, хмелі сунелі, уцхо сунелі, коріандр і добре перемішуємо. Накриваємо кришкою та готуємо ще 7 хвилин.
  7. Додаємо дрібно нарізану зелень, нарізаний півкільцями перець чилі, перемішуємо, готуємо кілька хвилин.

Готово! Можна подавати до столу. Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати приготувати деруни з гарбуза на обід – смачне осіннє частування для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ