Рататуй – традиційна страва прованської кухні. Воно готується із сезонних літніх овочів – кабачка, баклажана, червоного перцю та помідорів. Український шеф-кухар та блогер Євген Клопотенко розкрив секрети свого рецепту.
Відомий кулінар надихнувся мультфільмом "Рататуй", у якому страву готує маленьке кухар-мишеня. Євген Клопотенко вважає, що у створенні кулінарного шедевру немає нічого складного. Однак потрібно приготувати смачний соус, який зробить страву пікантною і надзвичайно смачною.
Вам знадобляться:
- баклажан;
- цукіні;
- кабачок;
- 10 помідорів;
- солодкий червоний перець;
- три гілочки чебрецю;
- 5 ст. л. рослинної олії;
- сіль та перець за смаком;
Потрібно порізати овочі на однакові тонкі кружечки. Їхня приблизна товщина – 2-3 мм. Томати мають бути щільними, щоб не розтікалися та тримали форму.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Томатний соус готується так: потрібно налити олію в сковороду і протушити три помідори та один болгарський перець, нарізані кубиком. Посоліть і поперчіть овочі до смаку. Нехай вони трохи охолонуть і подрібніть томати з перцем блендером. У вас повинен вийти густий соус. Вилийте його у форму для запікання і розподіліть по дну форми, змащеної олією.
Укладайте овочеві слайси, щоб вони чергувалися між собою. Зверху потрібно политити їх олією і покласти гілочки чебрецю.
Накрийте форму фольгою або пекарським папером, після чого відправте в духовку. Рататуй запікається близько 35 хвилин при 180 градусах. Овочі повинні залишитися трохи твердими.
Рататуй подається разом з соусом. Смачного!
Раніше Євген Клопотенко запропонував приготувати з кабачків хрусткі та ніжні деруни.