Рататуй на обід: оригінальний рецепт соковитої страви від Євгена Клопотенко

Рататуй – традиційна страва прованської кухні. Воно готується із сезонних літніх овочів – кабачка, баклажана, червоного перцю та помідорів. Український шеф-кухар та блогер Євген Клопотенко розкрив секрети свого рецепту.

Рататуй на обід: оригінальний рецепт соковитої страви від Євгена Клопотенко - today.ua

Відомий кулінар надихнувся мультфільмом "Рататуй", у якому страву готує маленьке кухар-мишеня. Євген Клопотенко вважає, що у створенні кулінарного шедевру немає нічого складного. Однак потрібно приготувати смачний соус, який зробить страву пікантною і надзвичайно смачною.

Вам знадобляться:

  • баклажан;
  • цукіні;
  • кабачок;
  • 10 помідорів;
  • солодкий червоний перець;
  • три гілочки чебрецю;
  • 5 ст. л. рослинної олії;
  • сіль та перець за смаком;

Потрібно порізати овочі на однакові тонкі кружечки. Їхня приблизна товщина – 2-3 мм. Томати мають бути щільними, щоб не розтікалися та тримали форму.

Томатний соус готується так: потрібно налити олію в сковороду і протушити три помідори та один болгарський перець, нарізані кубиком. Посоліть і поперчіть овочі до смаку. Нехай вони трохи охолонуть і подрібніть томати з перцем блендером. У вас повинен вийти густий соус. Вилийте його у форму для запікання і розподіліть по дну форми, змащеної олією.

Укладайте овочеві слайси, щоб вони чергувалися між собою. Зверху потрібно политити їх олією і покласти гілочки чебрецю.

Рататуй на обід: оригінальний рецепт соковитої страви від Євгена Клопотенко Накрийте форму фольгою або пекарським папером, після чого відправте в духовку. Рататуй запікається близько 35 хвилин при 180 градусах. Овочі повинні залишитися трохи твердими.

Рататуй подається разом з соусом. Смачного!

Раніше Євген Клопотенко запропонував приготувати з кабачків хрусткі та ніжні деруни.

ДЖЕРЕЛОklopotenko.com