Свинячі ребра із чорносливом та медом по-львівськи – одна з найшанованіших страв на Західній Україні. Смажені, соковиті та ароматні – їх обожнюють як чоловіки, так і жінки. М'ясо у солодкому соусі виходить неймовірно смачним.
Щоб приготувати ребра з чорносливом та медом по-львівськи, вам знадобляться:
- 1-1,5 кг свинячих ребер;
- 0,5 кг чорносливу;
- 2 ст. л. меду;
- 150 г цукру;
- 2 ст. л. олії;
- чорний перець;
- червоний перець;
- лавровий лист;
- вода.
Вимийте свинячі ребра холодною водою і обітріть паперовим рушником. Розріжте на порції.
Чорнослив також потрібно промити та замочити у холодній воді на 15 хвилин. Розігрійте сковороду.
Підсушені ребра потрібно обсмажити на великій кількості олії (краще вибирати оливкову). Додайте спеції – сіль та перці, перемішайте.
Відправте обсмажені ребра в казан і додайте трохи води, щоб вона не повністю покривала м'ясо. Протушкуйте його протягом 40 хвилин.
Додайте лавровий лист і кілька ложок меду, який потрібно розтопити на сковороді або в мікрохвильовій печі. Протушкуйте ребра з чорносливом та медом ще близько 15 хвилин. Готово!
Нагадаємо, як приготувати ситні млинці з м'ясом по-мексиканськи.