Рибні котлети можуть бути смачніші і корисніші м'ясних, якщо їх правильно приготувати. Для цього необхідно знати, які інгредієнти слід додавати в фарш, як його вимісити і як готувати котлети, щоб вони не виявилися сирими, але при цьому не втратили соковитість і ніжну текстуру всередині.
1. Риба для котлетного фаршу обов'язково повинна бути свіжою. Ідеально підійде м'ясо щуки, судака, минтая, пеленгаса, горбуші, палтуса і т.д.
2. Якщо філе риби занадто сухе, то в нього варто додати трохи перемеленого сала або вершкове масло. Зайву жирність рибного м'яса можна прибрати додаванням хліба, манки або панірувальних сухарів.
3. Чим більше риба, тим смачніші вийдуть котлети. Якщо ж риба попалася дрібна, то її необхідно пропустити через м'ясорубку кілька разів, щоб максимально перемолоти дрібні кісточки.
4. Філе слід звільнити від шкіри і кісток, перемолоти на м'ясорубці з великими отворами або дуже дрібно порізати ножем. Другий варіант, як стверджують шеф-кухарі, кращий.
5. Щоб котлети вийшли соковитими, в фарш додають натерті на тертці картоплю, моркву, яблуко або капусту, охолоджені вершки, замочений в молоці і віджатий хлібний м'якуш.
7. Ідеально смачні котлети виходять з суміші рибного і курячого фаршу: дві третини перемеленого рибного філе потрібно змішати з третиною курячого фаршу.
8. Перед обсмажуванням рибні котлети слід вмочити в збите яйце, а потім запанірувати у пшеничному або рисовому борошні, в панірувальних сухарях або в висівках.
Дізнайтеся також, як приготувати фарш для смачних і соковитих м'ясних котлет. Поради досвідчених бабусь.