Вся складність приготування котлети в тому, щоб зробити страву у вигляді ідеально рівного бруска. Однак смак зовсім не зміниться, якщо не морочитися з формуванням котлети, а скласти її в конвертик. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як швидко та просто приготувати котлети по-київськи.
Котлета по-київськи - рецепт
Інгредієнти у рецепті розраховані на дві порції.
Складові:
- 120 г вершкового масла
- 1 куряча грудка
- Лимон
- Кріп
- 3 зубчики часнику
- 4 ст. л. 10% вершків
- Яйце
- Борошно
- Панірувальні сухарі
- Рослинна олія
- Сіль на смак
- Перець до свого смаку
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Вершкове масло кімнатної температури змішуємо з подрібненим кропом, декількома краплями соку лимона, трохи лимонної цедри та пропущений через прес часник. Начинку посолити та поперчити
- Ретельно перемішуємо та розминаємо масу. Розділяємо на дві порції (або більше, якщо ви збільшили пропорції), робимо брусочки та обмотуємо їх харчовою плівкою. Ставимо в холодильник, щоб схопилися.
- Грудку акуратно поділяємо на дві частини. Відокремлюємо малий філей та відбиваємо. Окремо відбиваємо дві великі частини філе. Солимо і перчимо з двох боків.
- У маленький шматочок філе викладаємо вершкове масло і загортаємо. Потім кладемо на більший філе і загортаємо як конверт або голубці.
- Забираємо котлети в холодильник на 15-20 хвилин.
- Чотири столові ложки вершків збиваємо з яйцями.
- Котлети обвалюємо в борошні, занурюємо в яєчну суміш і обвалюємо в панірувальних сухарях.
- На добре розігріту сковороду наливаємо олію та обсмажуємо котлети на середньому вогні по п'ять хвилин з кожного боку.
- Обсмажені котлети по-київськи викладаємо на застелений пергаментом лист і готуємо 15 хвилин у розігрітій до 15 хвилин духовці.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам приготувати борщ як у ресторані – 6 секретів приготування ідеальної першої страви.