Шарлотка зазвичай готується в духовці, проте цілком можна зробити її і у звичайній сковороді. Вам знадобляться доступні продукти та трохи вільного часу.
Шарлотка у сковороді виходить не менш смачною, ніж у печі. Вона буде ніжною, пишною, повітряною та дуже ароматною. Така випічка буквально тане у роті – ідеальне частування на сніданок, до чаю чи кави. Щоб приготувати смачний десерт, вам знадобляться:
- 5 яєць;
- склянка борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- склянка цукру;
- ваніль та кориця - за смаком;
- рослинна олія.
Вимийте, почистіть і наріжте скибочками яблука. Для цього рецепту краще вибрати кисло-солодкі та соковиті фрукти - з ними шарлотками вийде смачнішою.
Яйця потрібно збити з цукром та ваніллю протягом 7-10 хвилин. Можна використовувати як дрібку ваніліну, так і пакетик ванільного цукру. У вас має вийти біла повітряна маса. Оптимально використовувати ручний міксер чи блендер. Якщо збивати віночком, потрібно більше часу.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Борошно слід попередньо просіяти - так воно насититься повітрям - і шарлотка вийде ніжнішою. Додайте розпушувач. Акуратно та поступово вводите її в яєчну суміш до однорідного стану.
Візьміть сковороду з товстим дном та однорідним покриттям. Змастіть дно і борти олією і поставте на вогонь.
У розігріту сковороду налийте частину тіста, після чого покладіть нарізані яблука. Залийте другою частиною тесту. Накрийте кришкою і залиште на повільному вогні приблизно на 35 хвилин.
Готову шарлотку можна посипати корицею чи цукровою пудрою. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати шарлотку за рецептом відомого українського кулінара Євгена Клопотенка. Шеф-кухар назвав свій витвір "Антоновський міст".