Шоколадна запіканка без борошна та манки – ніжний сніданок із сиру та какао

Автор: Анастасия Березовская

Сирну запіканку люблять на сніданок дуже багато людей. Пропонуємо вам спробувати приготувати цю солодку страву з непростим, а шоколадним смаком. Але найголовніше в рецепті немає борошна, манки і можна не класти цукор.

Шоколадна запіканка без борошна та манки – ніжний сніданок із сиру та какао - today.ua

Запіканка без борошна, манки та випічки

Шоколадно-сирна запіканка за цим рецептом дуже смачна як у теплому вигляді, так і холодна після холодильника. Кількість цукру в рецепті можна регулювати на власний смак або поміняти на інші улюблені підсолоджувачі. Замість какао можна використати розтоплений шоколад – близько 100 г.

Сир можна брати різної жирності від 0 до 9 відсотків.

Складові:

  • 2 яйця (100 г без шкаралупи)
  • 700 г сиру
  • 30 г какао або 100 г розтопленого шоколаду
  • 200 г сметани (15-20%)
  • 100 г цукру
  • 40 г крохмалю
  • Дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру

Спосіб приготування:

Шоколадна запіканка без борошна та манки – ніжний сніданок із сиру та какао

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

У Гідрометцентрі назвали причину брудних дощів в Україні

  1. Сир добре перемішуємо з цукром, сіллю, яйцями, какао або розтопленим шоколадом, крохмалем, сметаною та ванільним цукром. І перебиваємо блендером до однорідної консистенції.
  2. Потрібно зім'яти папір для випічки, щоб він став пластичним, і вистилаємо форму, намагаючись не порушити його цілісність. Можна взяти порційні маленькі форми, щоб запіканка приготувалася швидше.
  3. Викладаємо сирну масу у форму та розрівнюємо.
  4. Випікаємо у розігрітій до 160 градусів духовці на середньому рівні без конвенції протягом години. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо запіканку на 20-30 хвилин у духовці.
  5. Коли запіканка трохи охолоне, перекладаємо її на блюдо для подачі та прикрашаємо сметаною чи розтопленим шоколадом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, як смачно приготувати кукурудзу та розкрили секрети правильного варіння качанів.