Солодкий пиріг можна приготувати і без звичних інгредієнтів - борошна та молока. Ароматний та ситний десерт стане чудовим доповненням до кави на сніданок. Солодкий пиріг без борошна вийде не менш вдалим, якщо замінити його крохмалем.
Відсутність звичного компонента тіста не погіршить смак випічки. Навпаки – вона стане більш легкою та вишуканою на смак.
Своїм простим рецептом поділилася кулінарна блогерка Тамара (tomka_recepti). Вона запропонувала використовувати найдоступніші інгредієнти.
Вам знадобляться:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 5 яєць;
- 100 цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- 1 ч. л. лимонної цедри;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 340 г густого йогурту;
- 5 ст. л. крохмалю.
Розділіть яйця на жовтки та білки – вони використовуватимуться окремо. Білки слід збити з половиною цукру за допомогою блендера. У вас повинні вийти білі піки - пишна маса.
Другу частину цукру та ваніль потрібно розтерти з жовтками. Туди ж відправте лимонну цедру.
Введіть у жовтки йогурт і перемішайте. Тепер настав час засипати крохмаль із розпушувачем. Змішайте всі складові за допомогою віночка.
З'єднайте обидві маси та обережно перемішайте між собою.
Форму слід застелити пекарським папером. Пергамент не потрібно нічим змащувати.
Вилийте тісто і випікайте пиріг близько 40 хвилин при температурі 170 градусів. При подачі посипте цукровою пудрою і прикрасьте ягодами або фруктами. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на сніданок бананові млинці по-турецьки – золотаві та дивовижно смачні.