Соковиті деруни із кабачків: секрети смачної вечері від Євгена Клопотенка

Автор: Леся Ловіцька

Зараз сезон кабачків, з яких можна приготувати багато страв. Якщо запіканки, рагу та фаршировані овочі вам набридли, спробуйте зробити деруни. Вони виходять хрусткими ззовні, а всередині – ніжними та соковитими.

Соковиті деруни із кабачків: секрети смачної вечері від Євгена Клопотенка - today.ua

Деруни із кабачків – чудова закуска на обід чи вечерю. Стравою можна поласувати і на сніданок. Вона смачніша в гарячому вигляді, але й холодна буквально змітається зі столу.

Кабачкові деруни часто плутають із оладками. Для оладок додають молочні продукти – густий кефір чи йогурт. Деруни готуються без молочки, але подаються зі сметаною та зеленню. Простим рецептом поділився відомий український кулінар та шоумен Євген Клопотенко.

Вам знадобляться:

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

  • 2 кабачка;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. кропу;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • сіль та перець за смаком.

Насамперед добре промийте кабачки. Якщо вони молоді, можна не знімати шкірку, а якщо у віці краще очистити овочі. Їх треба натерти на великій тертці. Додайте яйце, посоліть, поперчіть суміш і введіть борошно та зелень.

Кріп можна використовувати і сушений, але зі свіжим драники будуть запашнішими. Добре перемішайте тісто та залиште його на кілька хвилин, щоб кабачки виділили сік.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Соковиті деруни із кабачків: секрети смачної вечері від Євгена Клопотенка На розігріту сковороду з антипригарним покриттям потрібно налити олію та викладати по столовій ложці кабачкового тіста. Обсмажте деруни з обох боків до рум'яної скоринки. Смачного!

Нагадаємо, що кабачки можна смачно замаринувати та законсервувати на зиму. Раніше ми поділилися найпростішим рецептом без стерилізації.

Головне