Today.ua

Ситний омлет з начинкою: секрет приготування ідеального сніданку нашвидкуруч

Немає страви на сніданок популярнішої за омлет. І якщо класичний рецепт вже набрид, пропонуємо вам приготувати сніданок з яєць з начинкою, на який піде мінімум часу, а знадобляться продукти, зазвичай вже наявні в холодильнику.

Омлет із начинкою – рецепт

Інгредієнти розраховані на одну порцію – на невеликий омлет, приготований на сковороді діаметром 17-18 сантиметрів. На невеликій сковороді готувати простіше, оскільки великий омлет буде складно перевернути - він, швидше за все, порветься. А тому сніданок найкраще готувати порційно у невеликій сковороді на кожного члена сім'ї окремо.

Сир для рецепту можна вибрати абсолютно будь-який, головне, щоб він був якісним та добре плавився.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Яйця змішуємо з молоком, борошном, сіллю, перцем та улюбленими спеціями – збиваємо віночком чи міксером до утворення однорідної пишної маси.
  2. Дрібно нарізаємо ковбасу чи лосось. Якщо використовувати гриби, їх потрібно обсмажити на сковороді до готовності.
  3. Сир натираємо на тертці або нарізаємо на тонкі смужки.
  4. Дрібно нарізаємо зелень.
  5. Добре розігріваємо сковороду з олією, виливаємо яєчну суміш, накриваємо кришкою і готуємо, поки низ не зарум'яниться, а верх не стане сухим. Акуратно перевертаємо, нічого, якщо омлет порветься, під час приготування він прихопиться знову.
  6. На одну половинку омлету викладаємо ковбасу і додаємо трохи кетчупу, якщо використовуєте лосось, краще взяти сметану з гірчицею. Додаємо сир та зелень.
  7. Коли омлет знизу підрум'яниться, складаємо його навпіл, накриваємо кришкою і готуємо кілька хвилин, поки не розправиться сир.
  8. Подавати омлет найкраще зі свіжим хлібом та улюбленими овочами.

Готово! Смачного!

Пропонуємо також спробувати приготувати ідеальні бельгійські вафлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ