Немає страви на сніданок популярнішої за омлет. І якщо класичний рецепт вже набрид, пропонуємо вам приготувати сніданок з яєць з начинкою, на який піде мінімум часу, а знадобляться продукти, зазвичай вже наявні в холодильнику.
Омлет із начинкою – рецепт
Інгредієнти розраховані на одну порцію – на невеликий омлет, приготований на сковороді діаметром 17-18 сантиметрів. На невеликій сковороді готувати простіше, оскільки великий омлет буде складно перевернути - він, швидше за все, порветься. А тому сніданок найкраще готувати порційно у невеликій сковороді на кожного члена сім'ї окремо.
Сир для рецепту можна вибрати абсолютно будь-який, головне, щоб він був якісним та добре плавився.
Складові:
- 2 яйця
- 0,3 склянки молока
- 0,5 ст. л. борошна
- Будь-яка ковбаса чи сосиски, що є вдома (можна замінити на гриби чи лосось)
- 25 г твердого сиру
- 1 ст. л. кетчупу
- Улюблена зелень
- Рослинна олія
- Сіль
- Чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Яйця змішуємо з молоком, борошном, сіллю, перцем та улюбленими спеціями – збиваємо віночком чи міксером до утворення однорідної пишної маси.
- Дрібно нарізаємо ковбасу чи лосось. Якщо використовувати гриби, їх потрібно обсмажити на сковороді до готовності.
- Сир натираємо на тертці або нарізаємо на тонкі смужки.
- Дрібно нарізаємо зелень.
- Добре розігріваємо сковороду з олією, виливаємо яєчну суміш, накриваємо кришкою і готуємо, поки низ не зарум'яниться, а верх не стане сухим. Акуратно перевертаємо, нічого, якщо омлет порветься, під час приготування він прихопиться знову.
- На одну половинку омлету викладаємо ковбасу і додаємо трохи кетчупу, якщо використовуєте лосось, краще взяти сметану з гірчицею. Додаємо сир та зелень.
- Коли омлет знизу підрум'яниться, складаємо його навпіл, накриваємо кришкою і готуємо кілька хвилин, поки не розправиться сир.
- Подавати омлет найкраще зі свіжим хлібом та улюбленими овочами.
Готово! Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати ідеальні бельгійські вафлі.