Тертий пиріг із сиром виходить ніжним, розсипчастим, запашним та дуже смачним. Його можна подати як на сніданок, так і гостям. Частування готується за максимально простим рецептом. Начинку можна вибрати будь-яку, підійдуть фрукти та ягоди, але із сиром десерт буде і соковитим, і корисним.
Щоб приготувати тертий пиріг з сиром, вам знадобляться:
- 0,5 кг борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 4 яйця;
- 200 г вершкового масла чи маргарину;
- 200 г та 150 г цукру;
- дрібка солі;
- ванілін або ванільний цукор;
- 600 г кисломолочного сиру;
- 2 ст. л. сметани.
Спочатку потрібно змішати сухі інгредієнти – борошно, розпушувач та сіль. Натріть маргарин або вершкове масло на великій тертці, після чого змішайте його із борошном і перетріть. У вас має утворитися дрібна крихта.
Вершкове масло потрібно натерти на великій тертці, після чого змішати з борошняною сумішшю до дрібної крихти. Два яйця потрібно збити з ваніллю та 150 цукру до пишної піни. Найкраще використовувати не блендер, а міксер. Влийте яєчну суміш у борошняну крихту.
Сир потрібно змішати яйцями, що залишилися, 200 г цукру і сметаною до однорідної маси. Візьміть лист, який не потрібно застилати пергаментом. Розкатайте одну частину тіста у пласт близько 4 мм, сформувавши бортики. Викладайте начинку рівномірно по формі.
Зверху натріть другу частину тіста та розподіліть рівним шаром. Можна за бажання посипати тертий пиріг із сиром корицею, а при подачі – цукровою пудрою. Випікайте його близько 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати яблучний пиріг, який буде смачнішим за традиційну шарлотку.