Today.ua

Тертий пиріг із сиром: рецепт найпростішого десерту на сніданок

Тертий пиріг із сиром виходить ніжним, розсипчастим, запашним та дуже смачним. Його можна подати як на сніданок, так і гостям. Частування готується за максимально простим рецептом. Начинку можна вибрати будь-яку, підійдуть фрукти та ягоди, але із сиром десерт буде і соковитим, і корисним.

Щоб приготувати тертий пиріг з сиром, вам знадобляться:

Спочатку потрібно змішати сухі інгредієнти – борошно, розпушувач та сіль. Натріть маргарин або вершкове масло на великій тертці, після чого змішайте його із борошном і перетріть. У вас має утворитися дрібна крихта.

Вершкове масло потрібно натерти на великій тертці, після чого змішати з борошняною сумішшю до дрібної крихти. Два яйця потрібно збити з ваніллю та 150 цукру до пишної піни. Найкраще використовувати не блендер, а міксер. Влийте яєчну суміш у борошняну крихту.

Замішайте тісто, яке має вийти однорідним, м'яким та еластичним. Розділіть його на дві частини та покладіть кожну в пакет. Їх потрібно відправити на годину до морозилки. Тепер слід приготувати начинку.

Сир потрібно змішати яйцями, що залишилися, 200 г цукру і сметаною до однорідної маси. Візьміть лист, який не потрібно застилати пергаментом. Розкатайте одну частину тіста у пласт близько 4 мм, сформувавши бортики. Викладайте начинку рівномірно по формі.

Зверху натріть другу частину тіста та розподіліть рівним шаром. Можна за бажання посипати тертий пиріг із сиром корицею, а при подачі – цукровою пудрою. Випікайте його близько 40 хвилин при 180 градусах. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати яблучний пиріг, який буде смачнішим за традиційну шарлотку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ