Today.ua

Три кращі сторожові породи собак, які підходять для охорони будинку або території

Собака не тільки друг людини, вона ще й надійний захисник її і її майна. Породи собак з найвираженішими сторожовими якостями назвали кінологи. Такі тварини ніколи не пропустять чужака на свою територію.

Кавказька вівчарка

Собаки цієї породи - одні з найбільш надійних охоронців і сторожів. Вони недовірливі до сторонніх людей і тварин, своїм грізним виглядом і гучним гавкотом можуть налякати непрошених гостей, якщо це не спрацювало, будуть атакувати. Власники повинні розуміти, що цуценя кавказької вівчарки необхідно правильно виховувати і дресирувати, інакше пес стане некерованим.

Московська сторожова

Відповідальний сторож і грізний охоронець - собака породи московська сторожова. Спритний і активний вихованець при належному вихованні буде чітко виконувати всі команди власника, ніколи не покине територію, що ним охороняється, і не пропустить непрошених гостей.

Середньоазіатська вівчарка

Собаки цієї породи вимагають до себе суворого, але шанобливого ставлення. Вони безстрашні, але при цьому ніколи не будуть проявляти агресію першими. Своїм гавкотом і риком середньоазіатська вівчарка попереджає, що вхід на її територію заборонений. Атакувати пес буде тільки в разі провокаційних дій з боку чужинця. Собаки цієї породи потребують дресируванню професійним кінологом.

Дізнайтеся також, які породи собак мають міцний імунітет і здоров'я. Вони майже не хворіють і активні до глибокої старості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ