Сирні пончики напрочуд смачні. Легкі, повітряні, солодкі – вони буквально тануть у роті. Чудовий сніданок для тих, хто не любить жирні страви з ранку, обмежуючись десертом до чаю або кави. Сніданок буде готовий буквально за півгодини.
Сирні пончики можна приготувати з будь-якою начинкою, яка вам подобається. А можна обійтися без неї. Для приготування кулінарного шедевра вам знадобляться найдоступніші інгредієнти. Вони точно є в холодильнику та кухонній шафці.
Інгредієнти:
• 200 г борошна;
• 1 яйце;
• 2 ст. л. цукру;
• пакетик ванільного цукру або дрібка ваніліну;
• 1 ст. л. вершкового масла;
• 1 ст. л. сметани;
• 250 г кисломолочного сиру;
• дрібка солі;
• 1 ч. л. розпушувача або соди, гашеної оцтом.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Збийте яйця з цукром та ванільним цукром. Додайте сіль та розтоплене (не гаряче!) вершкове масло. Перемішайте суміш.
Додайте сир, борошно, сметану, розпушувач і знову перемішайте. Замісіть тісто, розкотіть його в ковбаску та наріжте на 12 частин.
Скачайте зі шматочків тіста кульки і виріжте серединку. Застеліть лист пергаментом. Пекарський папір не потрібно нічим змащувати – одразу викладайте на нього сирні пончики. Тепер змастіть готові вироби сумішшю молока із жовтком.
Пончики потрібно випікати 25 хвилин при температурі 180 градусів. Вони готові, коли підрум'яняться. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на сніданок ароматний персиковий пиріг із доступних сезонних продуктів.