Набридли традиційні котлети, які часом виходять сухими? Спробуйте соковиті м'ясні тефтелі з овочами під запашним соусом. Їх можна приготувати на вечерю лише за 30 хвилин.
Тефтелі можна зробити дуже швидко та просто. Важливо тільки вибрати якісне м'ясо та соковиті сезонні овочі, які зараз продаються за доступними цінами. Для виробів вам знадобляться:
- 0,5 кг фаршу;
- 3 шматочки білого хліба чи батона;
- цибулина;
- сіль, спеції та зелень.
Підлива готується з наступних інгредієнтів:
- морква та цибулина;
- 2 помідори;
- 2 болгарські перці;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 2 ст. л. борошна;
- сіль, цукор, спеції та ароматні трави за смаком;
- 3 з. часнику;
- зелень.
Замочіть хліб у молоці або воді, а цибулю подрібніть зручним способом. Змішайте їх із фаршем, посоліть, поперчіть, додайте зелень. При бажанні можна використовувати подрібнений часник. Мокрими руками сформуйте тефтелі і обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Тепер потрібно приготувати соус. Обсмажте овочі – перець, цибулю та моркву, після чого додайте перебиті блендером помідори. Протушкуйте масу протягом семи хвилин. Додайте томатну пасту, спеції, трави, борошно та подрібнений часник. Влийте трохи води та перемішайте.
Викладайте тефтелі в підливу, накрийте кришкою сковороду і протушкуйте ще хвилин десять. При подачі посипте зеленню. Смачного!