Набридли традиційні котлети, які часом виходять сухими? Спробуйте соковиті м'ясні тефтелі з овочами під запашним соусом. Їх можна приготувати на вечерю лише за 30 хвилин.
Тефтелі можна зробити дуже швидко та просто. Важливо тільки вибрати якісне м'ясо та соковиті сезонні овочі, які зараз продаються за доступними цінами. Для виробів вам знадобляться:
- 0,5 кг фаршу;
- 3 шматочки білого хліба чи батона;
- цибулина;
- сіль, спеції та зелень.
Підлива готується з наступних інгредієнтів:
- морква та цибулина;
- 2 помідори;
- 2 болгарські перці;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 2 ст. л. борошна;
- сіль, цукор, спеції та ароматні трави за смаком;
- 3 з. часнику;
- зелень.
Замочіть хліб у молоці або воді, а цибулю подрібніть зручним способом. Змішайте їх із фаршем, посоліть, поперчіть, додайте зелень. При бажанні можна використовувати подрібнений часник. Мокрими руками сформуйте тефтелі і обсмажте їх на олії до золотистої скоринки.
Викладайте тефтелі в підливу, накрийте кришкою сковороду і протушкуйте ще хвилин десять. При подачі посипте зеленню. Смачного!