Чорнобривці - це не тільки яскраві квіти для прикраси клумби. З барвистих пелюсток роблять приправи до м'яса, риби і овочів. Наприклад, імеретинський шафран - це висушені «кошички» чорнобривців. З чорнобривців також варять варення. Виходить дуже смачно, ще й під час застуди дуже корисно.
Варення з чорнобривців: рецепт
Складові:
- 300 г жовтих квіток чорнобривців (строкаті види використовувати не можна)
- 4 склянки цукру
- 2 склянки води
Спосіб приготування:
Акуратно зріжте золотисто-жовті головки квітів чорнобривців. Промийте під проточною водою, щоб змити пил і комах, які можуть ховатися під пелюстками. Потім складіть суцвіття в каструлю, залийте холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть дві хвилини. Встановіть друшляк над мискою, покладіть шматок чистої марлі, відкиньте чорнобривці. Дайте стекти воді і ретельно відіжміть. Віджату квіткову воду перелийте в чисту каструлю, всипте цукор, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Далі вогонь зменшіть, продовжуйте варити близько 10 хвилин після закипання.
Популярні зараз
У 2025 році у всіх українських школярів буде безкоштовне харчування
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Отриманий ароматний сироп розлийте по підготовленим скляним банкам, герметично закупорьте і остудіть в перевернутому вигляді. Зберігайте варення з чорнобривців в прохолодному і темному місці.
Смачного!
Приготуйте також смачну та цілющу приправу гомасіо. В Японії цю кунжутну сіль використовують повсюдно, додаючи її в перші і другі страви, в салати і закуски. Від цього смак готових страв тільки виграє, до того ж гомасіо дуже корисна для здоров'я.