Вареники на обід: який інгредієнт додати у тісто, щоб вони не розварювались

Автор: Леся Ловіцька

Вареники легко та просто можна приготувати в домашніх умовах. Це ситна страва на обід із простих та доступних інгредієнтів. Щоб вареники не розварювалися, важливо правильно приготувати тісто. Пропонуємо один із найкращих рецептів.

Вареники на обід: який інгредієнт додати у тісто, щоб вони не розварювались  - today.ua

Ідеальні вареники повинні бути ніжними та м'якими, але при цьому не розпадалися на частини у процесі варіння. Весь секрет – у тісті з оптимальним співвідношенням інгредієнтів. Таке підійде як для солодких, так і солоних вареників. Потрібно використовувати замість води та молока сироватку, а також додати соду та олію.

Вам знадобляться:

  • 500 мл сироватки;
  • 700 г борошна;
  • 30 мл рослинної олії;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. соди.

Тісто готується максимально легко, проте потрібно дотримуватись важливого правила. Спочатку змішуються сухі, а потім рідкі компоненти.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Борошно потрібно посолити, після чого в окремій ємності розвести олію та соди в сироватці. Потім слід змішати дві маси та замісити м'яке та еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Вареники на обід: який інгредієнт додати у тісто, щоб вони не розварювались Тісто не треба використовувати одразу після замісу. Залишіть його трохи відпочити - достатньо 15-20 хвилин. Готово! Можна формувати вареники і не переживати – вони не розваряться в окропі.

Зараз сезон вишні та багато господинь готують вареники саме з цією ягодою. Однак вироби часто розпадаються через соковиту начинку. Кулінар Євген Клопотенко назвав інгредієнт, який допоможе вареникам зберегти форму.

Головне